Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zajlik a Zöld Nap-tábor

Zajlik a Zöld Nap-tábor Kultúra

Sport, egészséges táplálkozás, tudatos életmód, na meg egy idegen nyelv. A Zöld Nap Egyesület nemzetközi ifjúságcserét hozott össze a Re-style Your Life to Life égisze alatt. Az ország számos településéről, továbbá Görögországból, Magyarországból és Örményországból érkeztek 18 és 30 év közötti fiatalok.

Hirdetés
Hirdetés

„Az egyesült már több éve partner olyan projektekben, amelyek ifjúságcseréken, különböző képzéseken keresztül fiatalokat juttattak ki külföldre, azonban idáig még nem volt lehetőségünk, hogy házigazdaként vezényeljünk le ehhez hasonló programot” – tudtuk meg Derzsi Katalintól, a pályázat kivitelezőjétől. Ennek megvalósításáért februárban pályázatot nyújtottak be az Erasmus+ program keretében, amelyet sikeresen elbíráltak, ennek eredménye az október 4-én megnyílt és péntekig tartó tábor, melynek jelmondata: Tervezd újra az életed az egészséges életért.

Derzsi Katalin hozzátette, az ötlet abból született, hogy mind Magyarország, mind Románia fiataljai károsan táplálkoznak, rosszul állnak az egészséges élet terén: nem sportolnak, emellett dohányoznak. A projekt célja felhívni a fiatalok figyelmét ezekre az elszomorító étkezési szokásokra, szembesíteni őket ezekkel, és különböző információkkal, illetve nem formális módszerek igénybevételével hozzájárulni ahhoz, hogy mindezek megváltozzanak. A tábor ideje alatt pingpong-bajnokságot, a Bod Péter Tanítóképzőben különböző előadásokat szerveznek, a Zarah Kids konyháján munka közben figyelhetnek meg egy görög séfet, a kézdi önkormányzat sportirodájával közösen pedig október 10-én, csütörtök délután 16–18 óra között megszervezik az idei év negyedik Mozgó Délutánját is a városi sportcsarnok előterében.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük