Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erősödött a kapcsolat

Erősödött a kapcsolat Kultúra

Szombaton a Kovászna-belvárosi Református Egyházközség református férfikórusának szervezésében kórustalálkozót tartottak a fürdővárosban.

A házigazdák meghívását négy vendégcsapat, a pákéi református dalkör (karnagy: Szántó István), a keresztvári Fekete Lajos Férfikórus (Gábos Ferenc Attila), a székelytamásfalvi férfikórus (ifj. Tusa János) és a kézdivásárhelyi Hálaadás Dalárda (Ruszka Sándor) fogadta el. A kórusok a központi református templom mellől a temetőhöz vonultak, hogy tiszteletüket tegyék a mindenkori kórustagok emlékére állított kopjafánál. A helyi férfikórus által 2016-ban állíttatott, Ferencz Botond és Demes Mihály által készített kopjafánál megtartott emlékezésen Balogh Zoltán református esperes hirdetett igét. A rendezvény a templomban folytatódott, ahol a kórusok előadták repertoárjukat, a nap végén pedig emléklapot, illetve a zászlójukra tűzhető ünnepi szalagot kaptak.

Hirdetés
Hirdetés

Antal Ernő, a házigazda férfikórus vezetője úgy értékelte, a találkozó elérte célját, az ünnepségen részt vevő református dalárdák között szorosabbra fűződött a kapcsolat. A fürdővárosi dalárda húsz, 45–83 éves tagot számlál, és az egyházi események mellett különböző megemlékezéseken, kulturális rendezvényeken lépnek fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük