Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület

Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület Kultúra

A Genealógiai és Heraldikai Világszövetség tagjává vált az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesületet.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt a nemzetközi konföderáció szeptember 20-án Antwerpenben tartott közgyűlésen hivatalosították, miután az előző, a július 4-én Varsóban tartott közgyűlésen Pier Felice degli Uberti elnök javaslatára a világszervezetet meghívta tagjai sorába a sepsiszentgyörgyi székhelyű erdélyi szakmai társaságot.

Az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesületet úgy értékeli, igen fontos lépés történt, mivel alapszabályzat szerint egy országból csak egyetlen címertani és szintén egy családkutató szervezet vagy intézmény lehet a világszövetség tagja, csak kivételes esetben más is. Romániából az akadémia égisze alatt álló Országos Heraldikai, Genealógiai és Pecséttani Bizottság, valamint a jászvásári székhelyű Sever Zotta Genealógiai és Heraldikai Intézet tagja az 1971-ben alakult nemzetközi szervezetnek, tudtuk meg dr. Szekeres Attila Istvántól, az egyesület elnökétől.

A mostani minősítés elsősorban a 2015-ben alakult Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesületet sikeres nemzetközi szerepléseinek betudható, közölte az elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük