Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elsőáldozás a Boldog Özsébben

Elsőáldozás a Boldog Özsébben Kultúra

Két részben tartják idén az elsőáldozást a Boldog Özséb Plébániatemplomban, múlt hétvégén a Petőfi Sándor és Molnár Józsiás iskolák kisdiákjai vették magukhoz a szentséget.

Hirdetés
Hirdetés

A vírusveszély miatt két csoportba osztva tartják az idei elsőáldozást a kézdivásárhelyi Boldog Özséb Plébániatemplomban. Így a város négy általános iskolájának a diákjai két hétvégén veszik magukhoz a szentséget, az első csoport az elmúlt vasárnap, a következő pedig július 19-én járul oltár elé.

A gyerekek székely népviseletbe öltözve, az egészségügyi előírásokat betartva vonultak be a templomba. A prédikációban az elsőáldozás fontosságáról esett szó, dr. Kerekes László, kinevezett segédpüspök, a Boldog Özséb plébánosa az érni készülő búzakalászhoz hasonlította az elsőáldozókat.

Pár nap múlva a Nagy Mózes és Turóczi Mózes iskolák kisdiákjai veszik magukhoz életük első szentségét, azt követően, hogy szombaton tíz órakor részt vesznek első szent gyónásukon is. A második elsőáldozásra vasárnap 12 órakor kerül sor a plébániatemplomban.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük