Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előadások irodalomról és protokollról Sepsiszentgyörgyön

Előadások irodalomról és protokollról Sepsiszentgyörgyön Kultúra

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a héten két eseményre is várja a sepsiszentgyörgyi nagyérdeműt. Április 9-én, kedden 18 órakor a közösség és az irodalom kapcsolatáról esik szó, pénteken A protokoll ezer arca – a tárgyalóasztaltól a bálteremig címmel szerveznek előadást.

Hirdetés
Hirdetés

A Szemet szóért – erdélyi írók a közösség szolgálatában című eseményen Lakatos Mihály József Attila-díjas költő, író, műfordító, a Mathias Corvinus Collegium Magyar Összetartozás Intézetének kutatója és kollégánk, Dimény H. Árpád költő történeti kitekintéssel keresik arra a választ, hogy lehet-e és kell-e a közösség szolgálatába állítani az irodalmat. A sepsiszentgyörgyi Fidelitas Hotel konferenciatermében (Gólya utca 14. szám) zajló eseményre ITT lehet regisztrálni.

Ugyanazon a helyszínen április 12-én 18 órától A protokoll ezer arca – a tárgyalóasztaltól a bálteremig címmel tart előadást a protokoll és nemzetközi kapcsolatok területén több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező dr. Hossó Nikoletta egyetemi docens.

Fotó: Mathias Corvinus Collegium

Dr. Hossó Nikoletta állami delegációk, diplomáciai rendezvények, kiemelt sportesemények, herceglátogatások és nemzetközi konferenciák lebonyolításáért is felelt már, és egyetemen, illetve vállalati és intézményi felkérésre is oktatja a tárgyat. Elkötelezett szakemberként a szektor fejlesztésében is aktívan részt vesz, az Európai Protokoll- és Rendezvényszervező Központ Kft. vezetője.

Előadásában bemutatja, milyen szerepet tölt be a protokoll a nemzetközi kapcsolatokban a 21. században, és gyorstalpalót szolgáltat témát érintő kérdésekben. A résztvevők betekinthetnek a rendezvényszervezés kulisszái mögé, és olyan tanácsokkal gazdagodhatnak, amelyek segítségével könnyebben elkerülhetik a leggyakoribb hibákat, kényes helyzeteket.

A részvételi szándékot ezen űrlap kitöltésével kell jelezni.

Fotó: Mathias Corvinus Collegium

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük