Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy a tábor

Egy a tábor Kultúra

A keddi, azaz nulladik napon a Quimby elengedi, „hadd menjen” a harmincadik Bálványosi Diáktábort és Szabadegyetemet. A rendezvény öt napja alatt 28 sátorban és négy külső helyszínen összesen több mint négyszáz programra kerül sor.

A már csak Tusványos néven közismert rendezvény, amely idén Egy a tábor jelszóval zajlik, idén is megkeresi a közvéleményt legjobban foglalkoztató témákat, különös tekintettel a magyar–román kapcsolatokra. A Lőrincz Csaba Sátorban felsorolni sem lehet az illusztris előadókat, kezdve természetesen az „alapító atyáktól” Németh Zsolttól, Toró T. Tibortól és David Campanale-től több miniszterig, román, magyar és európai parlamenti képviselőig a Kárpát-medencéből és fél Európából.

Sajnos román előadót alig látni a műsorban, jelentős román politikus pedig gyakorlatilag nincs.

Ezzel párhuzamosan a többi sátorban is zajlik az élet, lesz autonómia-kerekasztal, szó esik többek között a Beke–Szőcs-ügyről, az erdélyi magyar orvosképzésről, a helyi termékről, a kétnyelvűségről, Úzvölgyéről, az európai polgári kezdeményezésről, a regionális identitásról és a korrupcióról is. A tábor vendége lesz többek között Barabási-Albert László és Nógrádi György, de itt lesz Bozsik Péter, Görbicz Anita és Dárdai Pál is.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton nem marad el Orbán Viktor és Tőkés László előadása. A rendezvény nagyszínpadán fellép többek között a Magashegyi Underground, a Quimby, Nagy Feró és a Beatrice, a Magna Cum Laude, az Intim Torna Illegál és Ákos.

Idén a napi jegy 15 lej, a heti jegy 60 lejbe kerül, a sátorhelyek ára a múlt évhez képest nem változott. A tábor és a koncertek területére a belépés 16 óráig ingyenes, utána a belépő ára 20 lej, egyetemistáknak és 65 év felettieknek 10 lej. A részletes program megtalálható a tusvanyos.ro honlapon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük