Felhívás!

A zene összeköt

A zene összeköt Kovászna megye

Hivatalos intézményi háttér hiányában önerőből, magyarán saját zsebből szervezte meg immár ötödik alkalommal a kálnoki fúvóstalálkozót a helyi rezesbanda. A gyönyörű nyári időben több száz ember hallgatta egy pohár hideg sör mellett a fellépő együttesek által előadott klasszikus és modern dalokat.

A találkozón előadást tartott Réty, Lécfalva, Árkos, Nagybacon, Étfalva-Zoltán, Gidófalva és természetesen a helyi zenekar.

– Szükség van ilyen találkozókra, hogy az emberek összegyűljenek, megismerjék egymást. A fúvószenének évszázados hagyománya van Háromszéken. Nagyszerű dolog, hogy ez a hagyomány nem szakadt meg, és a hál istennek megfiatalodó együtteseknek meg kell ismerniük egymást, hisz a zene összeköti őket – indokolja az esemény fontosságát Szigyártó András helytörténész, szervező-mindenes.

A szervezők minden zenekarnak emléklapot adtak, sőt egyenként, név szerint „felkönyvelték” a résztvevőket a „nagy könyvbe”, hogy megmaradjon az utókornak, hogy ki, mikor, melyik együttesben lépett fel Kálnokon.

Az 1909-ben alakult rezesbandát 2012-ben alapították újra, és most arra készülnek, hogy Kálnoki Rézbanda 12 Egyesület néven hivatalosan bejegyezzék, hisz enélkül sehol nem tudnak pályázni az egyáltalán nem olcsó hangszerállomány felújítására és bővítésére. A találkozó estig tartó örömzenéléssel ért véget. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.