Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Égi jel a Vigadóban

Égi jel a Vigadóban Kultúra

Különleges technikával készített tűzzománc-alkotásokból nyílt kiállítás pénteken este a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Vdovkina Anastasia és Egri András munkáit január végéig lehet megtekinteni és megvásárolni.

A jelenleg Kolozsváron élő művészházaspár a magyar tűzzománc-művészet centrumában, Kecskeméten találkozott. Mindketten művészcsalád sarjai, intenzíven, sok szállal építik az erdélyi művészet egyetemes rangját, erőteles kulturáltságot képviselnek – mutatta be a megnyitón a kiállítók munkásságát Deák Ferenc magyartanár. Mint mondta, az orosz Vdovkina Anastasia töredékeiben áll össze folyamatosan egy egységes és erőteljes harmóniavonalakkal épülő világ, Egri András absztraktabb képi világa pedig modern, festészet felé nyitogató kérdéseket mutat meg. A méltatást követően a művészek is megszólaltak, megköszönve a segítséget mindazoknak, akik segítettek a kiállítás létrejöttében, majd Cserkész Béla nyugalmazott zenetanár harmonikajátékát hallgathatta meg a közönség.

Hirdetés
Hirdetés

A kiállított munkák különlegessége azok elkészítési módjában rejlik. A művészek fém alapra viszik fel a többrétegű, üvegszerű anyagot, amelyek így látványos domborműveket eredményeznek. A különböző hangulatvilágú, méretű és formájú alkotásokon az orosz kultúra elemei, a víz motívuma, illetve újraértelmezett szentképek jelennek meg.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük