Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hatvanadik az utolsó

A hatvanadik az utolsó Kultúra

Szombaton a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában megnyitották az elmúlt tíz esztendő ötvenkilenc tárlatának emléket állító, utolsó kiállítást.

A 2009. augusztus 29-én felavatott Gyűjtemények Házában Beke Ernő házigazdaként üdvözölte a hatvanadik, egyben utolsó tárlat megnyitóján megjelent kiállítókat és érdeklődőket, felidézve, „az első tárlat a kézdivásárhelyi Nagy Gizella amatőr festőművész alkotásait tárta a nagyérdemű elé”, majd az elmúlt tíz év rendezvényeiről szólt. „A Gyűjtemények Háza évről évre több eseménynek adott helyet, így a mai kiállításmegnyitó egyben a századik rendezvényünk”, hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés

Az évek során számos könyvbemutató, értekezlet, történelmi tárgyú előadás kapott helyet a 20-as Udvartér 1. szám alatti ingatlanban, „ám az oroszlánrész a kiállításoké volt”, fejtette ki Beke Ernő, köszönetet mondva a mindenkori kiállítóknak, előadóknak és a tárlatmegnyitókon közreműködő személyeknek. A rendezvényen Gáspár Anikó szavalt, illetve a Molnár Józsiás-iskola zenetagozatának Ferencz-Lukács Zsolt és Borbáth András tanárok által irányított fúvóskvintettje és gitár–fuvola-duója karácsonyi dalokat adott elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük