Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsúünnep Bereckben

Búcsúünnep Bereckben Kultúra

Örömöt hirdettek a harangok csütörtökön a felszentelésének 280. évfordulóját ünneplő berecki plébániatemplomban, az egyházközség védőszentjének, Szent Miklósnak búcsúünnepén.

Csomós László helyi plébános elmondása szerint a templom előterét, a haranglábat újították fel az elmúlt hét folyamán, amelyhez elsősorban a Bereckben élő hívek, a polgármesteri hivatal és különböző vállalatok járultak hozzá. Mivel Gábor Áron, az ágyúöntő Bereck szülöttje, és ebben a templomban volt megkeresztelve, emlékét a templomban is akarják őrizni a bereckiek, ezért került oda a Gábor Áron-dombormű, melyet Túri Török Tibor anyaországi szobrászművész készített és ajándékozott az egyházközségnek. A közbenjáró pedig az ugyancsak anyaországi Juhos Gábor volt.

Hirdetés
Hirdetés

A búcsús szentmisén ft. Vargha Béla kézdi-orbaiszéki főesperes megáldotta a templom felújított előterét és a domborművet, valamint ő volt a szentmise főcelebránsa is. Az ige szolgálatát ft. Pál Ferenc kézdiszentléleki plébános végezte, aki közvetlen szónoki beszédével buzdította a jelenlevőket a búcsú lényegére, hitben való kitartásra, a családban történő gyermeknevelésre és az egyre inkább halogatott házasság szentségére. A homília után az új egyháztanács 16 tagja a hívek és a papság jelenlétében letette esküjét.

A szentmisén részt vett a Comenius Általános Iskola diákserege, tanári kara és annak kórusa, a ministránsok közül néhányan népviseletben asszisztáltak az oltár körül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük