Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ég és Föld – nagycsütörtöki koncert Sepsiszentgyörgyön

Ég és Föld – nagycsütörtöki koncert Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány idén harmadik alkalommal szervezi meg nagycsütörtöki koncertsorozatát, segítve a húsvétra hangolódást a nagyheti teendők közepette.

Hirdetés
Hirdetés

A néphagyomány kiemelt helyen tartja számon a nagyhét eseményeit, melyekben jelen van a halál és a szenvedés, ugyanakkor a mindezeket feloldó feltámadás és megdicsőülés is. Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány szervezésében idén sem marad el Ég és Föld című ünnepi koncertsorozatunk, ahol az égi, szakrális, nagyheti kompozíciókat éneklő kórushoz társul a földi népművészet. A lelki könnyebbülésen túl a koncertek alkalmat nyújtanak mindenkinek az elcsendesedésre, a nagyhét és a húsvét misztériumában való elmélyülésre, és zeneileg is igazi csemegének ígérkeznek. A katarzist, a felszabadulást pedig mindannyiunknak a húsvét hozhatja el.

Öt város közönségét ajándékozzák meg egy kis kulturális csemegével, amelyek elcsendesedésre hívnak templomaink belsejébe. A sepsiszentgyörgyi koncertre március 28-án, csütörtökön 18 órától kerül sor a Széna utcai evangélikus templomban. Fellépnek: István Ildikó, a Művészeti Népiskola zenetanárai és a Pro Musica Kamarakórus, Sipos Zoltán vezetésével.

Fotó: Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány

A sepsiszentgyörgyi eseményeken adományokat gyűjtenek a zsoboki Bethesda Gyermekotthon részére. A Zsoboki Református Egyház keretén belül 30 éve működő Bethesda Gyermekotthon, mint nonprofit szociális intézet átszerveződés alatt áll, és komoly anyagi gondokkal küszködik. A jelenlegi gyermekvédelmi törvény nem engedélyezi a nagy létszámú gyermekotthonok működését, a gyermekek elhelyezése csak családtípusú otthonokban lehetséges. Ezért a Bethesda Gyermekotthon fennmaradásához létfontosságú, hogy intézményük családtípusú otthonná alakuljon át. Az átszerveződést viszont csak két családtípusú ház felépítésével tudják megvalósítani, hiszen egy épületben maximálisan 12 gyerek elhelyezése lehetséges. Ezt az ügyet támogatják a koncerteken begyűlt adományokkal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük