Felhívás!

Diákjaink a TUDOK-on

Kézdivásárhelyről két kutatópáros ért el nagy eredményt a Tudományos Diákkörök XXI. Kárpát-medencei Konferenciáján (TUDOK).

A télen online térben megtartott erdélyi regionális döntő után díjazott diákjaink továbbfejlesztették kutatásukat, így még erőteljesebb szintézisbe hozták elemzésüket a szakmai tájékozódással. Hiszen kutatni azt is jelenti, hogy megállás nélkül elmélyülni és fejlődni egy szakterületen.

Április 23–24-én a Kutató Diákok Mozgalma szervezésében szintén online térben került megszervezésre a nemzetközi döntő, idén Pécs városa töltötte be a házigazda szerepét. Így a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanárai vállaltak aktív szerepet a szakmai értékelésben.

Városunkból két kutatópáros ért el nagy eredményt. Ezen a versenyen a nagydíj mellett minden szekcióban csak egy díjat osztanak ki, és ez azért is lényeges, mert a nyertesek a magyarországi egyetemekre húsz felvételi pontot szereztek, valamint oklevelük az erdélyi egyetemeken is előnyt jelent.

Bálint Enikő és Kozma Eszter Érzelmek labirintusában (Grecsó Krisztián Vera regényének értelmezése) című munkájukkal (felkészítő tanáruk dr. Deák Ferenc) érdemelték ki az irodalom szekció TUDOK I. díját, míg Bodó Czerék Bence és Gyenge Ákos a műszaki és reáltudomány szekciók kapták ugyanezt az elismerést Automatizált testhőmérséklet-mérés és monitorizálás (felkészítő mentoraik Sentes István és Tóth Szilárd) című munkájukért.

Deák Ferenc

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások