Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tudományközti sztrádákon

Tudományközti sztrádákon Kultúra

Nagyon várják a korlátozások feloldását a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó programjában résztvevő diákok is, mert jelenléti oktatásban minden óra olyan élmény, melyhez nem érnek fel az online foglalkozások. Baróthi Johannát, az MCC Fiatal Tehetség programjának sepsiszentgyörgyi régióvezetőjét faggattuk az első évfolyam ötödikes résztvevőiről.

Hirdetés
Hirdetés

– A tehetséggondozó programjában átlag havi két foglalkozás szerepel, egy évfolyam pedig nyolc témában merül el magyarországi, illetve helybeli oktatóik segítségével, januárban még online világban kezdődtek el a foglalkozások – magyarázta Baróthi Johanna. – Akkor a környezettudatosság és természetvédelem szerepelt napirenden, februárban már az internethasználati tudatosság került a terítékre, és igen, tudtak még újat mondani az oktatók a nebulóknak, akik viszont igencsak felvilágosultak e tekintetben.

Márciusban már a 25 foglalkoztatott diák két kiscsoportban foglalkozásokon is részt vett – a kicsi Mikó épületének konferenciatermében zajlanak az órák –, a robotika világa különben is testközelből érdekes. Áprilisban a művészet és matematika kapcsolatát a mértani alakzatok színes, mintás felületté kombinálásával érzékelhették a gyerekek, majd természettudományos ismereteket is nyertek a tapasztalati megfigyelés és elvégzett kísérletek által.

Májusban média- és filmes ismeretek megszerzése következik, júniusban viszont már három hétvégén is várják a gyerekeket, az egészségügyi tudatosság keretében ugyanis például elsősegély-ismereteket is jobban el lehet sajátítani gyakorolva, mint nézve-olvasva.

– Mi arra fókuszálunk, amit nem kapnak meg az iskolában – mondja a programvezető –, de legalább annyira fontos a közösségépítés is. Nagyon készülünk az éves táborra is Verőcére, a Csattogó-völgybe. Nyáron kellene lennie, a tavalyi elmaradt, reméljük, az idén lehetséges lesz kiutaznunk, hiszen nagyon sok izgalmas, tudományos, sport- és művészeti programmal várnak, és 200 gyereknek van mit felfedezni együtt.

Az MCC Fiatal Tehetség Programja jövőben is folytatódik, a mostani negyedikesek szülei a fit.mcc.hu honlapon a jelentkezés címre kattintva egy űrlap kitöltésével írathatják be nebulóikat az ingyenes, izgalmas, gondolkodást, kreativitást, kiteljesedést és barátságokat is ígérő, fejlesztő tevékenységekre. Jelentkezési határidő augusztus 30., kérdés esetén megkereshetik Baróthi Johannát is a 0733.913.254-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük