Felhívás!

Diadalmas körút

Diadalmas körút Kultúra

Megérkezett utolsó magyarországi állomására, a makói József Attila Múzeumba Gábor Áron egyetlen ránk maradt ágyúcsöve. A kiállítást szeptember 20-ig lehet megtekinteni.

Nemzeti ereklyénk a Székely Nemzeti Múzeum (SZNM) 1848–49-es forradalmat és szabadságharcot bemutató anyagából összeállított, Lészen ágyú! – Gábor Áron és a székely hősiesség című vándorkiállítás legbecsesebb darabját képezi.

A diadalmassá vált körút megszervezéséhez, az SZNT épületeinek a felújítása teremtette meg az alkalmat, és egy dicséretes döntés a lehetőséget. Az utóbbinak köszönhetően ugyanis az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc Sepsiszentgyörgyön őrzött relikviáit nem zárták a raktár mélyére, hanem az anyaországba indították.

Az eseményen részt vevő Vargha Mihály intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a makói tárlat megnyitójára a Múzeumok Éjszakája alkalmából került sor Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Szikszai Zsuzsanna, a helyi múzeum igazgatója jelenlétében, ünnepélyes keretek között és népes közönség előtt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások