Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Deák M. Ria és Deák Barna közös kiállítása a Lábasházban

Deák M. Ria és Deák Barna közös kiállítása a Lábasházban Kultúra

Január 19-én, csütörtökön nyílik a Székely Nemzeti Múzeum legújabb kiállítása az intézmény ideiglenes kiállítóhelyéül szolgáló Lábasház Pincegalériájában.

A kovásznai Deák-házaspár, Deák M. Ria textilművész és Deák Barna grafikus Romboló tettvágy és gyógyító csend című közös tárlatának megnyitója 17 órától kezdődik, a kiállítást dr. Deák Ferenc Loránd műkritikus méltatja.

„Deák Barna művei társadalomkritikai szándékkal, állatok allegorikus ábrázolásával analizálják korunk értékválságba torkolló történéseit. Kutyák agresszív támadása és kakasok párviadala a hatalomszerzési vágy eluralkodását szembesítik, ahol az indulat kerül hatalomra, és az erőfitogtatás dominál. Drótlenyomatai anekdotikus történetei és festményeinek  rajzos ívei humoruk ellenére is figyelmeztető erővel bírnak, hogy milyen disztópia fele tart világunk.

Deák M. Ria cérnagrafikáinak dekoratív képmezőiben olyan kis mikrokozmoszokat rendez be, amelyeken az univerzum működését modellezi. A kicsiben ott van a nagy, az organikus elemek állandó mozgásában a kontinuitás és a véletlenszerűben az egyetemes. Erős kontúrok, szimmetrikus elemek tartják fenn a sodrásban rejlő maradandót.” (dr. Deák Ferenc Loránd)

A kiállítás március 3-ig látogatható, hétköznapokon 9 és 16, hétvégén 10 és 16 óra között a Lábasház Pincegalériájában (Szabadság tér 7.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük