Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csiky Gergely színház: Romlás

Csiky Gergely színház: Romlás Kultúra

A szerelem és a halál két kiapadhatatlan forrása a művészetnek. De mégis mit jelent a szerelem és mit jelent a halál? Milyen mértékben helyettesítheti a művészet az életet? Az ember létezésének tud egyértelmű lenyomataként szolgálni az, ami a munkásságából fennmaradt?

Hirdetés
Hirdetés

Ezeket a kérdéseket boncolgatja a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Romlás című produkciója, amelyet a Szent György Napokon nézhetünk meg. A marosvásárhelyi születésű Bartis Attila kortárs magyar író az elmúlt években nemcsak regényeinek (A nyugalom, A séta, A vége), hanem drámáinak köszönhetően (melyekből jómaga is rendezett előadást) vált a kortárs magyar irodalom megkerülhetetlen alkotójává.

Romlás (2005) című drámájában a szerelem és élet kikerülhetetlen visszásságait vizsgálva kérdőjelezi meg a Művészet, az Egó, az Önzés és a Szeretet egyértelműen bonyolult fogalmait. Fellépnek: Nagy István, Magyari Etelka, Tóth Eszter Nikolett, Kiss Attila, Molnos András Csaba. Rendező: Mátyás Zsolt Imre. A 16 éven aluliaknak nem ajánlott előadást május 2-án és 3-án (csütörtökön és pénteken) 18 órától játsszák a kamarateremben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük