Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Családi kislovasok napja

Családi kislovasok napja Kultúra

Hétvégén újra lovakat népszerűsítő, lósimogató programmal kedveskedett számos kisgyermeknek a sepsiszentgyörgyi Sagittis Siculorum Egyesület. A jó idő tükrében folytatódik az akció: Pászka Lehel egyesületi elnöknél lehet részletekért érdeklődni, jelentkezni a következő kalandra.

Hirdetés
Hirdetés

Az első akcióra, amelyet a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal támogatott, még szeptember 29-én került sor a megyeszékhelyi lőtér közelében, és mivel jelentős népszerűségnek örvendett a kicsik és a szülők körében is a lovaglás, lósimogatás, ezért november 10-én is családi kislovas napot szervezett Pászka Lehel közismert lovasíjász.

– Év közben számos bemutatóra, településnapra, különféle eseményekre hívnak meg íjász-, lovasbemutatóimmal, ekkor a zsúfolt program miatt nehezebben kivitelezhető a családi lovasnap megszervezése. Év végén pótoljuk, mert ez elengedhetetlenül fontos, hiszen szép számban akadnak olyan gyermekek, akik csak tévécsatornákon láttak lovakat, nem kerültek testközelbe a méretes állatokkal. Vasárnap újra szülők kíséretében érkeztek a gyermekek, és szülői jelenlét mellett lovagoltak, de főzésre, íjászkodásra is sor került – számolt be dióhéjban az eseményről Pászka.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük