Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Christian Muenzner – Path Of The Hero

Christian Muenzner – Path Of The Hero Kultúra

Christian Muenzner márciusban megjelent harmadik instrumentális szólóalbumán nem lett újra feltalálva a spanyolviasz, ám a 39 éves németországi gitáros kétségtelenül kiugró minőségű muzsikát préselt a harmincöt perces korongra. A tizenegy éves kora óta gitározó, zenei ismereteit a Münich Guitar Institute-on elmélyítő bárdista elképesztő játékát az elmúlt években megannyi technikás death metal formáció lemezein, illetve koncertjein hallhatták a műfaj szerelmesei.

Hirdetés
Hirdetés

Muenzner emellett az Alkaloidban progresszív metalt, az Eternity’s End-ben power metalt játszik, míg szólóalbumain legfőképp a neoklasszikus jelzővel illetett metalgitározás hallható. 2008 és 2014 között a németországi technikás death metal egyik fő zászlóvivőjének számító Obscurában játszott, amellyel két albumot is rögzített (Cosmogenesis 2009, Omnivium 2011), ám az utóbbi megjelenését követő több hónapos turnézás közben a bal kezében kialakult fokális disztónia (kóros izom-összehúzódás – szerk.) majdnem véget vetett zenészkarrierjének. Hosszas kezelést követően állapota javult, ám az intenzív turnézást egy időre nem vállalta, ezért 2014-ben távozott a csapatból. Teljes felépülését azonban mi sem bizonyítja jobban, mint hogy néhány hete ismét a techo-death banda sorait erősíti.

A Path Of The Hero kitűnően szól, hiszen Muenzner sok pályatársával ellentétben nem dobgéppel, basszusprogrammal és egyéb plasztikcsodákkal teletűzdelt gagyi produkciót tett le az asztalra, hanem elsőrangú muzsikusgárdával rögzítette a kilenc szerzeményt. Közülük kiemelném a társproducerként, illetve a keverésért is felelős Hannes Grossmann dobos teljesítményét. A Johann Sebastian Bach szellemét gyakran megidéző, igéző dallamokkal operáló neoklasszikus szerzemények mellett jazzes–fúziós dal (Deep Space #11), illetve egy Jason Becker-hangulatú Liszt Ferenc-feldolgozás (Nocturne) is hallható a modern metalgitározásról mindent tudó Christian Muenzner legfrissebb szólóalbumán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük