Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Valami újra, változatosra vágysz? Nézz sorozatot!

Valami újra, változatosra vágysz? Nézz sorozatot! Kultúra

Van úgy, hogy azt érzed, minden filmet láttál már, és gőzöd sincs, mit nézz. Az egyik túl sablonos, kiszámítható, előre tudod, mi fog történni, a másiknak meg egyszerűen se eleje, se vége. Vagy épp ellenkezőleg, olyan kuszák a szálak, hogy nem bírod követni az eseményeket. Lehet, hogy érthetetlen a végkifejlet, esetleg elvarratlan szálakat hagynak a sztoriban, s mindez kérdéseket vet fel benned, ezekre viszont soha nem kapsz választ. És van, hogy egy másfél órás film túl rövidnek tűnik, mégis happy end a vége.

Hirdetés
Hirdetés

A Netflix saját gyártású sorozata, mely az Anne with an „e” címet kapta, egyértelműen megállja a helyét a sorozatok világában. Történetünk a huszadik század küszöbén játszódik, s melynek középpontjában Anne, az árva kamaszlány áll. Tévedésből egy idős testvérpárhoz kerül, és élete teljesen megváltozik. Anne teljes mértékben olyan lány, akiben picit mindenki magára ismer – álmodozó, izgatott, beszédes, magabiztos, lázadó. Színes egyénisége és szabadon engedett gondolatai hatással vannak a környezetére is, habár pozitív és negatív visszajelzéseket egyaránt kap.

A cselekményben számos olyan problémát jelenítenek meg, amelyeket ma már teljesen hétköznapinak, elfogadottnak tekintünk, talán észre sem veszünk, ám akkoriban komoly jelentőséggel bírtak. Ilyenek a rasszizmus, a diszkrimináció, a szexualitás, a nők helyzete, a szólásszabadság, a zaklatás és így tovább… Mindezek kamaszok szemszögéből tárulnak a néző elé, miközben ők próbálják megtalálni önmagukat, határaikat, vágyaikat. Egy időben nyerünk betekintést gondolataikba, érzelmeikbe, kételyeikbe és világszemléletükbe is.

Összességében ez egy vidám és gondolatébresztő sorozat, aminek epizódjait izgalommal kísértem végig. A színek, a képvilág, a helyszín tökéletesen átadják a nosztalgia, a pozitivitás, a változás, a tenni akarás érzéseit. Az otthon töltött napokra kellemes kikapcsolódási lehetőség fiatalok és felnőttek számára egyaránt.

(Orbán Johanna, Nagy Mózes Elméleti Líceum, X. A)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 3., 10:08
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Igazi észkombájnok akik 1-1 sorozat közben sirdogálnak! Abbahagyja a munkát, tanulást,csakhogy kedvenc szappanóperáját le ne késse!😆😂 Hajrá!