Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták a Legendárium új rajzfilmjét

Bemutatták a Legendárium új rajzfilmjét Kultúra

Az animáció világnapja alkalmából mutatta be rajzfilmsorozatának legújabb részét a Székelyföldi Legendárium csapata pénteken Szejkefürdőn a Mini-Erdély Parkban.

Hirdetés
Hirdetés

Fazakas Szabolcs, a projekt ötletgazdája kifejtette, az aktuális epizódban a sorozat hősei a klézsei hegy mondáját igyekeznek megmenteni. Megjelenik benne a végtelen forrás, valamint a téli időszakot – amikor több húst eszünk – és a húsvéti böjtöt szimbolizáló Csontkirály és Babkirály. „Még a tüzes kerekek gurításának hagyományát is igyekeztük belopni a rajzfilmbe” – mondta el az ötletgazda. Hozzátette: még hét epizódot fognak elkészíteni a rajzfilmből a második évad részeként, köztük az őrvidéki Fertő-tó mondáját, utána Muravidékre látogatnak el a mesehősök. Fazakas Szabolcs úgy látja, hogy mindenképp érdemes folytatni a munkát, hiszen nagyon szeretik a gyerekek a bemutatott animációs filmeket.

A Székelyföldi Legendárium 2008-ban indult civil kezdeményezésként, azzal a céllal, hogy összegyűjtse és a gyerekek számára szerethető módon adja át Székelyföld ma is közszájon forgó mondáit, legendáit. Már egyeztettek, hogy tévécsatornák is vetítsék a sorozatukat, ám ehhez legalább huszonnégy részt kell elkészíteniük.

Fülöp-Székely Botond

Fotó: Beliczay László

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük