Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

32. népzene- és néptánctalálkozó

Két év szünet után újra megszervezik a népzene- és néptánctalálkozót november 11–12. között Sepsiszentgyörgyön.

A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány közös rendezvénye idén harminckettedik kiadásához érkezik. A rendezvény fő programsorának a Sepsi Aréna ad otthont november 12-én, szombaton, ahol a szervezők gazdag kínálattal várnak minden korosztályt.

Színvonalas gálaműsorok keretében néptáncosok és népzenészek több nemzedéke lép színpadra.

Megrendezik a 8. Székelyföldi Legényesversenyt, lesz viseletbemutató, tánc- és énektanítás, filmvetítés, hangszersimogató, fotósarok és fotókiállítás is. Fergeteges koncertek, többek közt a Rendek között, vonók mögött népzenei koncert, valamint Paár Julcsi és zenekara várják az érdeklődőket.

A délelőtti órákban gazdag gyermekprogrammal készülnek a szervezők. 14 gyermek néptáncegyüttes és közel 400 fiatal mutatkozik be a Sepsi Aréna nagyszínpadán, ezenkívül érdekes gyermekfoglalkozásokkal, kézművesvásárral és számos egyéb programmal várják a kicsiket és nagyokat az Arénába.

A rendezvény kiemelt meghívottja a Duna Művészegyüttes, a társulat két előadással gazdagítja a találkozó programját.

November 11-én, pénteken 19 órától a Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című produkciójukat mutatják be a Tamási Áron Színházban. Másnap, november 12-én 20 órától a Sepsi Arénába várják a nézőket a Szerelmünk, Kalotaszeg című táncszínházi előadásukra.

A rendezvénysorozat keretében láthatja a közönség a Válaszúti hegy aljába’ című portréfilmet, amely Kallós Zoltán néprajzkutatóról készült. Ádám Gyula fotóművésznek is kiállítása nyílik a találkozó keretében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük