Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatóra készül az Osonó Színházműhely

Bemutatóra készül az Osonó Színházműhely Kultúra

Ma, február 21-én 19 órakor Budapesten, az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központban kerül sor a Nem vagyok, csak mások látnak, József Attila szövegeiből készült előadás bemutatójára.

Hirdetés
Hirdetés

A Mucha Oszkár által előadott és Fazakas Misi rendezésében készült produkció létrejöttét és a februári előadásokat a Nemzeti Kulturális Alap- Színházművészet Kollégiuma támogatta, így a bemutató előadások után, március 1-én és 3-án 19 órakor a sepsiszentgyörgyi közönség az unitárius templom konferenciatermében találkozhat a társulat legújabb színházi kísérletével.

Az előadásban elhangzó szövegek nem csak lírai alkotások, hanem a jelen időben, ürügyként újjászülető gondolatok, hogy a nézőkkel közösen megszülethessen egy személyes találkozás József Attilával. Az előadás egyik célja, hogy közösen fedezzük fel újra a költő verseit, a szövegeiből áramló érzésvilágot, gondolatait, amelyek lehetőséget kínálnak az önmagunkkal való találkozásra. A közel 60 perces előadásban a József Attila versei mellett elhangzanak részletek az általa írt önéletrajzból illetve a Szabad ötletek jegyzékéből is, utána pedig egy interaktív közönségtalálkozóra kerül sor.

Az előadás szövegkönyvéből, a járványhelyzetre való tekintettel, az elmúlt évben Magamban bíztam címmel egy kísérleti versfilmet készített az Osonó, amely Közép-Európa legnagyobb szemléjén, a Kaposváron megrendezett XX. Jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztiválon, versfilm kategóriában második díjban részesült. A filmes adaptációt, középiskolai nem-formális oktatási tevékenységként osztálytermi rendhagyó irodalomórák keretében használta fel a társulat.

Az Osonó Színházműhely másfél év után, a hétfői bemutatóval tér vissza a színházi projektekhez. A budapesti előadásokat követve megkezdődnek az társulatra jellemző turnék, így a produkció látható lesz magyarországi, erdélyi és vajdasági városokban és kistelepüléseken egyaránt, de középiskolákban is osztálytermi előadásként.

Az előadás teasere az Osonó Színház YouTube-csatornáján tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük