Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutató a Háromszék Táncegyüttesnél

Bemutató a Háromszék Táncegyüttesnél Kultúra

Átmenthető-e a néphagyomány és az általa hordozott értékek tárháza, valamint életszemlélet a mába? És, ha igen, miként? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Háromszék Táncegyüttes legújabb, Világhírű Redever címet viselő, gyerekeknek szánt táncjátéka.

Hirdetés
Hirdetés

Bemutatójára február 26-án, kedden 10 és 12 órakor kerül sor a Háromszék Táncstúdióban, és ezekben az időpontokban szerdán, valamint csütörtökön is megtekinthető. Kevés táncos szerepel benne, azonban a zenészek főszerephez jutnak – tudhattuk meg a pénteki sajtótájékoztatón Deák Gyula Leventétől, a társulat igazgatójától.

Ideológiák ütköznek a hirtelen gyökerestől megváltozott világban, amely lassan levetkőzi és elfelejti a minket több mint 1000 éven át megtartó szokás- és értékrendet. Mindezt pedig csak egyetlen módon, a gyerekekkel való megszerettetésével és átadásával lehet a jövő számára megmenteni – adott hangot meggyőződésének az előadás egyik megálmodója, László Csaba.

Fazakas Misi szerint az előadásnak maradandó nyomot kell hagynia a gyerekek tudatában és lelkében, mert akkor évek múlva is visszakívánkoznak a színházba. Éppen ezért a közönséget is bevonják a cselekménybe, és ezáltal a történet részesévé teszik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük