Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Hetedik hely Krajován

Hétvégén Craiován rendezték meg az U18-as korosztályú cselgáncsozók országos bajnokságának döntőjét, amelyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK öt sportolóval volt érdekelt. A csapat legjobb eredménye a 46 kg-os súlycsoportban küzdő Baricz Örs nevéhez fűződik, aki hetedik lett. Veres László többi tanítványa, Péter Tamás, Vida Tamás, Kocsis István és Andra Norocea helyezés nélkül fejezte be a viadalt. Egy évvel ezelőtt a céhes városbéli alakulat Andra Norocea révén egy ötödik helyezéssel zárta a korosztályos megmérettetés. A cselgáncsozók két hét múlva a sportiskolák küzdelemsorozatának elődöntőjében és az U14–U16-os Eurorégiós versenysorozat egy újabb állomásán szerepelnek.

Hirdetés
Hirdetés

Elbukták a negyeddöntőt

Akárcsak tavaly, idén sem lesz ott a teremlabdarúgó Román-kupa négyes döntőjében az FK Székelyudvarhely, amely a szombati negyeddöntőben a Dunărea Călărași otthonában szenvedett 7–4 arányú vereséget. A Jakab Zoltán irányította székely csapat a háromszéki Mánya Szabolcs révén már az első percben vezetéshez jutott, azonban a folytatásban az idegenlégiósokkal kiálló hazaiak átvették az irányítást és a vezetést is (4–1). A vészkapusos taktikát alkalmazó FK felzárkózott egy gólra (4–3), de egyenlíteni már nem tudott, a házigazdák újabb gólokkal továbbjutottak. Ami nem jött össze az FK-nak, sikerült a Marosvásárhelyi VSK-nak, amely a két másodosztályú csapat negyeddöntős párharcában 9–3 arányban iskolázta le a Ceahlăul Piatra Neamţ együttesét és egyedüli II. ligás csapatként jutott be a Final Fourba.

Hirdetés
Hirdetés

Slágermeccsek a tizenhat között

Pénteken kisorsolták a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőit. A párharcok első mérkőzéseit március 7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A döntőre május 29-én Bakuban kerül sor. Az Európa-liga nyolcaddöntőjének párosítása: Chelsea (angol)-Dinamo Kijev (ukrán), Eintracht Frankfurt (német)-Internazionale (olasz), Dinamo Zagreb (horvát)-Benfica (portugál), SSC Napoli (olasz)-Salzburg (osztrák), Valencia (spanyol)-Krasznodar (orosz), Sevilla (spanyol)-Slavia Praha (cseh), Arsenal (angol)-Rennes (francia), Zenit (orosz)-Villarreal (spanyol).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük