Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutató a Háromszék Táncegyüttesnél

Bemutató a Háromszék Táncegyüttesnél Kultúra

Megtelt, amennyire a koronavírus-járvány okozta megszorító intézkedések közepette megtelhetett, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdió terme, az együttes legújabb, Átöltözés címet viselő bemutatójának hírére. És amint az a fellépésük végére kiderült, a Háromszék Táncegyüttes ezúttal sem okozott csalódást, hiszen a tőle megszokott magas színvonalon és odaadással szórakoztatta a közönséget.

Hirdetés
Hirdetés

Ennek titka, hogy a szásznagyvesszősi Szabó Ferenc, magyarszentbenedeki Vincze Árpád, lőrincrévei Karsai Zsiga és magyarózdi Jakab József adatközlők táncait a művészek, Furik Rita időszerűen hagyományos ruháiban, Zayzon Ádám egyszerű, de fantáziadús kellékei között jelenítették meg.

És mély átéléssel, mondhatni átszellemülve közvetítették a rendező-koreográfus Ivácson László bibliából vett üzenetét, amely így szól: „Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Ef. 4, 22-24) 

A látottak befogadásához szükséges olykor enyhén szomorkás, máskor visszafogottan derűs hangulat kialakításához, a lassúból szilajba átváltó táncokon túl, a Fazakas Levente vezette zenekar teljesítménye is nagyban hozzájárult. A tagjai ráadásul ezúttal nem csak kísérői, hanem szereplői is voltak az előadásnak, amely szerdán 19 órától még megtekinthető.     

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük