Felhívás!

Hevesi bemutatkozás

Hevesi bemutatkozás Kultúra

Az elmúlt hétvégén Kovászna és Hargita megye a Hevesi Vágtán mutatta be Székelyföld kulturális és gasztronómiai értékeit. A Nemzeti Vágta előfutama, a lovasverseny programpontjai mellett Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ az Értékudvarba is meghívást kapott Heves Megye Önkormányzatától.

A küldöttség Ozsdola község hagyományőrző csapatából, az ozsdolai Cseresznyés Menyecskék tagjaiból, illetve a művelődési központ munkaközösségéből és Kovászna Megye Tanácsának képviselőiből verbuválódott. A szakmai tapasztalatcsere, a külhoni értéktárak, a Heves megyei munka megismerése mellett Háromszék értékeit is bemutatták.  Kovászna megye asztalánál a hagyományos „pityókás kenyeret” kokojzadzsemmel vagy zakuszkával kóstolhatták meg az érdeklődők, szomjukat bibarcfalvi és Matild borvizekkel olthatták. A gasztronómiai betekintő mellett egy, a borvizeket, illetve Háromszék tárgyi és szellemi értékeit bemutató anyag is kiállításra került. 

Az intézmény színpadi produkcióval is gazdagította a programkínálatot: Virág Endre kollégánk a Hargita megyei Mátéfi Zitával mezőségi táncokat adott elő.

(KMMK-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.