Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barcasági Gyermekfesztivált szerveznek

Barcasági Gyermekfesztivált szerveznek Kultúra

Második alkalommal szervezik Brassóban a Barcasági Gyermekfesztivált, melynek célja ránevelni, rászoktatni a gyermekeket a színházi előadásokra. A fesztivál november közepén zajlik.

Hirdetés
Hirdetés

A Barcaságért Egyesület szervezésében sorra kerülő gyermekfesztivál programja színes és változatos, minden olyan tanintézménybe eljuttatják, ahol magyar gyermekek tanulnak Brassó megyében – mondta sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Toró Tamás főszervező, az egyesület tiszteletbeli elnöke. A rendezvénysorozatot az a meglátás hívta életre, miszerint a magyar színházi fesztivál a felnőtteknek szólt, viszont a gyerekek kimaradtak belőle, tavaly pedig úgy érezték számukra is nyújtani kell valamit a Kárpát-medence kulturális életéből.

– A legnagyobb gond az, hogy annak ellenére, hogy húszezres magyar közösség él a városban, nincs önálló magyar színház vagy társulat sem a felnőttek, sem a gyerekek számára. Éppen ezért szervezzük ezeket a hiánypótló eseményeket, azzal a koncepcióval, hogy széles körű programkínálatot biztosítsunk mindenkinek, kicsitől nagyig – mondta Toró Tamás.

Az idei programban a baba- és bábszínházi előadások mellett koncertek, kézműves foglalkozások, meseterápiás délutánok és interaktív előadások is lesznek, az előadók pedig házhoz mennek, azaz iskolákba, óvodákba látogatnak. A meghívottak a Kárpát-medencéből jönnek, az előadásokat pedig háromszor is megismétlik, hiszen tavaly kiderült, nagy igény van erre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük