Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtartják a csillagászat napját

Megtartják a csillagászat napját Kultúra

A csillagászat napját tartják ma Sepsiszentgyörgyön, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatán. Az eseményen különböző csillagászati objektumokat lehet megtekinteni, de előadások is lesznek.

Hirdetés
Hirdetés

A szervezők csillagászati megfigyeléseket szerveznek, akinek kedve támad hozzá, profi távcsővel kémlelheti az eget, de más programokkal is várják a csillagászat iránt érdeklődőket. Az eseménynek a BBTE sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozata ad otthont, melynek udvarán 17.30-tól megfigyelhető lesz a Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és a Hold, de más érdekes objektumokat is mutatnak az amatőr csillagászok. Ezzel párhuzamosan, az egyetem amfiteátrumában előadásokat tart Pető Mária fizikatanár Szemek a világűrre címmel, Cosmin Sorin Micloș a nemzetközi űrállomást mutatja be, míg Nagy István amatőr csillagász, meteorológus a sugárzásról beszél az érdeklődőknek.

Csere Mihály szervező elmondta: hétfőre is készülnek, akkor jelentős csillagászati esemény lesz: a Merkúr átvonulása a Nap előtt. Ez a föld nagy részén látható lesz, de csak a megfelelő felszereléssel rendelkezők számára. A Merkúrt nehéz megtalálni az égen, mivel a Naphoz nagyon közel található, de novemberben közvetlenül a Föld és a Nap között halad át.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük