Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bagyinszki-kiállítás Kovásznán

Bagyinszki-kiállítás Kovásznán Kultúra

Március 29-én, szerdán 18 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban megnyílik Bagyinszki Zoltán gyulai fotográfus Szecesszió – válogatás magyar építőművészeti értékeinkből című fotókiállítása.

Hirdetés
Hirdetés

Bagyinszki Zoltán tanári, népművelői, i kulturális menedzseri oklevéllel rendelkezik, több mint 45 éve él Gyulán. Az utazás, a fotó, a könyv, az internet világa számára már életmódot, életformát jelent. Huszonöt évvel ezelőtt kezdte az aktív fotózást, publikálást, 39 könyv szerzője vagy társszerzője. Tagja a gyulai Székely Aladár Fotóklubnak, a Gyula-Arad Baráti Körnek és a gyulai Október 23. Alapítvány kuratóriumának. A kastélyokról készült fotói és könyvei révén a Magyar Történelmi Családok szervezete 1998-ban tiszteletbeli tagjává választotta.

Húsz témakörben 120 alkalommal volt kiállítása Magyarországon és Európa számos városában. Kedvenc témája az európai rangú hazai szecessziós építészet, amelyre Magyarország is büszke lehet. Hiánypótló építészeti tárgyú albumként jelent meg az Alföldi szecesszió című, illetve a szecessziós építészetünket reprezentáló különleges útikönyv (Corvina Kiadó). 2015-ben a szecessziós építészetet bemutató kiállítása a brüsszeli Európai Parlament épületében is látható volt.

A kovásznai megnyitó beszédet Nagy Lajos többszörösen díjazott fotóművész mond beszédet, közreműködik a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Tiszta Szív vegyeskara, vezényel Gyerő Katalin. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük