Hirdetés
Hirdetés

Első díjas baróti versmondó

Első díjas baróti versmondó Kovászna megye

Hétvégén Szatmárnémetiben rendezték meg a Vidám Versek Versmondó Versenyének 21. országos döntőjét, ahová 15 megyéből 150 versmondó jelentkezett. A szakmai zsűri egy háromszéki diákot is első díjra érdemesített.

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont az országos döntőnek, ahová a megyei versenyek dobogósait várták összesen 88 elemi és általános iskolából. A diákokat négy vetélkedő-csoportba sorolták: I. II. osztályosok, III. és IV. osztályosok, V. és VI. osztályosok, végül VII. és VIII. osztályosok. A Hagyományok Házában megtartott eredményhirdetésen székelyföldi diákokat is díjaztak.

Az oklevéllel, gazdag könyvcsomaggal és 1000 lejes pénzjutalommal járó első helyen végzett a csíkszeredai, II. osztályos Héja Hanga (Nagy István Művészeti Középiskola) és a baróti, IV. osztályos Gazdag Zselyke (Gaál Mózes Általános Iskola). „Ezüstéremnek” örülhetett a marosvásárhelyi, III. osztályos Veres Blanka (Tudor Vladimirescu Általános Iskola), a sepsiszentgyörgyi, VI. osztályos Juhos Kata (Református Kollégium) és a csíkszeredai, VIII. osztályos Tamás Nimród (Petőfi Sándor Általános Iskola). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a székelyudvarhelyi, II. osztályos Gergely Előd (Móra Ferenc Általános Iskola) állhatott fel.

Különféle különdíjban részesült az elemisek kategóriájában László Krisztina (Dr. Palló Imre Művészeti Líceum, Székelyudvarhely), a harmadikos Borbél Anna-Zselyke (Kádár Márton Általános Iskola, Mezőpanit), a negyedikes Demes Judit (Kőrösi Csoma Sándor Líceum, Kovászna), az ötödikes Györpál Eszter (Kájoni János Általános Iskola, Csíkcsicsó) és a nyolcadikos Szabó Renáta (Kőrösi Csoma Sándor Líceum, Kovászna).

Hirdetés
Hirdetés

Dicséretet kapott az előkészítő osztályos Hajdú Luca (négyfalusi George Moroianu Középiskola), az elsős Deák Dávid (gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskola), a negyedikes Pap Anna (kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola), a már említett Borbél Anna-Zselyke, az ötödikes Pál Máté (székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola), a hatodikos Fábián Antónia és Kiss-Páll Lilla (mindketten a Korondi Szakközépiskolából), valamint a nyolcadikos Nagy Márk (sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola).

Címlapfotó: Gazdag Zselyke, a barótiak büszkesége is első díjban részesült

Fotó: Gaál Mózes Általános Iskola/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások