Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az EME idén is ünnepeli

A magyar tudomány napjának apropóján november 14-én, szombaton 17 órától a Facebookon közvetítik az Erdélyi Múzeum Egyesület sepsiszentgyörgyi fiókja által szervezett idei fórumot, melynek témája A jövőformáló tudomány – Tudomány az élet szolgálatában.

Az Erdélyi Múzeum Egyesület által 19. alkalommal megrendezett előadássorozatba hetedik alkalommal kapcsolódik be a szentgyörgyi szervezet is, ám az élő rendezvényekről, melyeket általában a Sapientia EMTE fogadott be, idén le kellett mondani. A járvánnyal járó fonák helyzetet pozitívvá varázsolva ezúttal olyan meghívottakkal zajlik a rendezvény, akik másképp valószínűleg úgysem tudnának eljönni és sokakat megszólítani. Az idei meghívottak egyike az Olaszteleken született dr. Balázsi Gábor, a fizikai és kvantitatív biológia professzora, a New York-i Stony Brook állami egyetem biomérnöki tanszékének oktatója. Kutatási területei a szintetikus és rendszerbiológia, evolúció. A baróti dr. Darvas Tamás a marylandi egyetem matematika tanszékén tanít, kutatási területe a komplex differenciál geometria.

Hirdetés
Hirdetés

A kutatók nagyon specifikus tudományterületei ellenére a kerek­asztal-beszélgetés, amelynek moderátora az EME elnöke, dr. Bíró Boróka Júlia, az EMTE oktatója lesz, nagyon közérthető témákról fog folyni. A cél az, hogy a reál és humán tudományok jövőformáló jellegét láttassák, miközben előtérbe kerül az inter- és multidiszciplinaritás, a mesterséges intelligencia, a kreativitás és tudományművelés, de a tudomány alkalmazásának több területe, például a termékfejlesztés is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük