Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Ady 100 pályázat nyertesei

Az Ady 100 pályázat nyertesei Kultúra

Ady Endre halálának 100. évforduló apropóján a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) irodalmi pályázatot hirdetett, amelyre Ady stílusában, szellemiségében írt szépirodalmi alkotásokat vártak. A pályázatra beérkező tíz pályamű közül a zsűri négyet díjazott.

Hirdetés
Hirdetés

A KVISZ célja az volt, hogy megszólítsák az irodalmat kedvelő fiatalokat Kézdivásárhelyről, de akár egész Erdélyből, és felhívják a figyelmet Ady Endre költészetére. Borcsa Imola pályakezdő író, a pályázat egyik elbírálója elmondta, a beküldött irodalmi művek mindegyikénél fontos szempont volt a kreativitás, a téma eredeti megközelítése, a magas szintű nyelvi kifejezőkészség. Ezek figyelembe vételével született meg a döntés.

Több műfajban is készültek pályaművek, rövidpróza, vers és publicisztika egyaránt érkezett, emiatt sem volt könnyű dolga a zsűrinek a döntés meghozatalában. A pályázatra tíz alkotást küldtek be, a színvonalas írások közül a zsűri Giliga Dóra Anna Mulatság című prózai művét találta a legjobbnak, második helyen Váry O. Péter A tegnap városa című írása végzett, a harmadik helyet pedig Bardocz Orsolya Adyhoz című versének ítélték oda. Dicséretben részesül Zubreczky Antal Kolumbusz Hajóján – In Memoriam A. E. című lírai műve.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük