Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Amerikából is jöttek

Amerikából is jöttek Kultúra

Hétfőn megkezdődött és szombatig tart a 8. Zabolai Népzene és Néptánctábor. A Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány szervezésében tető alá hozott rendezvényen néptáncot, népdalokat és népi hangszereken való játékot sajátíthatnak el az érdeklődők.

Mátyás Szabolcstól, a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány rendezvényszervezőjétől megtudtuk: hétfőn a 120 online regisztrált érdeklődőből 85 már megérkezett Zabolára, illetve több mint 20 olyan személy is, akik nem regisztráltak, tegnap pedig további vendégeket fogadtak.

Hirdetés
Hirdetés

A táborozók nagy része Erdélyből van, viszont akadnak bőven határon túliak, többek között magyarországi, svájci, ausztriai és amerikai népzene- és néptánckedvelők is. A vendégek a helyieknél, panziókban, a sportcsarnokban vagy épp sátorban vannak elszállásolva.

A tábor több helyszínen zajlik, a megnyitót hétfőn a központi művelődési házban tartották, tegnap a 2-es számú művelődési házban ropták a táncházban résztvevők, ma ugyanez a program a Csángó Néprajzi Múzeumban, csütörtökön a Mikes-kastélyba költözik át a társaság, pénteken pedig felkerekednek Tamásfalvára, ugyanis a Thúry-kúriában lesz az aznapi táncmulatság, szombaton pedig ismét a zabolai központi művelődési házban tartják meg a zárógálát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük