Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Állami kitüntetéseket adtak át Sepsiszentgyörgyön

Állami kitüntetéseket adtak át Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Csütörtök délután Sepsiszentgyörgyön vehette át Dr. Antal Álmos szülész-nőgyógyász főorvos és Dr. Para János családorvos-főorvos az Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetését. A kitüntetéseket Tóth László főkonzul adta át a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal gyűléstermében, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Hirdetés
Hirdetés

A főkonzul a kitüntetés átadásakor kiemelte: minden közösség, minden nemzet elismeri a rendkívüli teljesítményeket, és valamilyen formában kifejezi az azok iránt érzett háláját, tiszteletét. Egész bizonyosan nem véletlen, a sors különös kegye, hogy az egész világot sújtó járvány tombolása közepette kerül sor az Önök elismerésére, amely az egész orvostársadalomnak is üzeni, hogy hálásak vagyunk és megbecsüljük rendkívüli erőfeszítéseiket, emberfeletti munkájukat.

Dr. Antal Álmosnak „az erdélyi magyar közegészségügy érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő orvosi munkája”, kollégájának, dr. Para Jánosnak pedig a „több, mint három évtizedes, elkötelezett családorvosi szolgálata” elismeréseként Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta.

A két szakember az állami kitüntetések mellett Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy város önkormányzata részéről külön elismerő oklevelet vehetett át Tamás Sándor megyei elnöktől, valamint Antal Árpád városi előljárótól.

Antal Árpád köszöntőjében Farkas Árpádot idézve úgy fogalmazott: „Élni a hó alatt is lehet jól, de csattogó szélben érdemesebb. Az, aki az orvosi szakmát és a szülőföldjét választja, az a csattogó szélben levő életmódot is választja.”  Tamás Sándor elmondta: „Az elmúlt években megszokhattuk, hogy Magyarországnak olyan nemzeti kormánya van, amely nemcsak nyilatkozatok szintjén támogatja közösségünket, hanem számos területen segíti előrehaladásunkat. Most ebben a nehéz helyzetben, a két kiváló orvosunknak adott magasrangú elismerés több mint egy kitüntetés: bátorítás és biztatás mindazok számára, akik a frontvonalban küzdenek a járvány ellen. A kitüntetteknek szívből gratulálunk és köszönjük betegeikért végzett munkájukat.”

Dr. Antal Álmos a kitüntetés átvételekor megköszönte és külön megtiszteltetésnek nevezte az anyaország kitüntető figyelmét. Úgy fogalmazott, „az erdélyi, székelyföldi jövő, az erdélyi, székely asszonyokba van kódolva. Ha van gyermek, van óvoda, van iskola, akkor van, aki belakja ezt a földet.” A tízezer gyermeket világra segítő szakorvos a székelyföldi magyar jövőt az anyaország családpolitikájának kiterjesztésében látja. Dr. Para János az elismerést megköszönve elmondta: „Keresztény emberként a JóIstenben hiszek, a társamban bízom, a családomat szeretem, és a közösségért dolgozom. Számomra jutalom, hogy tehetek a közösségért és megtapasztalhatom az elvégzett munka gyümölcsét.”

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 28., 9:12
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Jol nezunk ki ha ilyen embereket tuntetnek ki. Mert a jobbak mar reg nincsenek itthon, el kellett menjenek ezeknek az uraknak koszonhetoen akik meg a foton vannak. Koszonjuk.