Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Ma 17.30-kor Farkas (akciófilm, 137 p.); 18 órakor Holdfény (dráma, 111 p.); 20 órakor Kong: Koponya-sziget (akciófilm, 118 p., 3D.); 20.15-kor Julieta (filmdráma, 99 p.).

ÜNNEPRE HANGOLVA

Kedden 15–18 óra között szeretettel várnak kicsiket és nagyokat a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba, nemzeti ünnepünkre való közös készülődésre, ahol kokárdákat, nemzeti színű kitűzőket készíthetnek a résztvevők különféle kézműves technikával, gyöngyből, filcből, gyapjúból, szalagból.

KÉZIMUNKAKÖR

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától a Háromszéki Fürge Ujjak Kézimunkakörre várnak minden kézimunkázni szerető fiatalt és időset.

 HANGVERSENY

* Március 14-én 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében közös ünnepi hangversenyt ad elő a sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar. Karmester Werner Gábor (Budapest), szólisták: Mohai Bálint – fagott (Budapest, a Magyar Állami Operazenekar tagja), Ráduly Ádám – fagott (Sepsiszentgyörgy–Kézdiszentlélek, a Nagyszebeni Filharmónia tagja), Filip Ignác – fuvola (Sepsiszentgyörgy, a Brassói Transilvania Egyetem professzora), Szabó Éva – fuvola (Csíkszereda, a Nagy István Művészeti Líceum tanára) és Péter Ernő – hegedű (Csíkszereda, a Nagy István Művészeti Líceum tanára). A hangversenybérletek érvényesek, de szabadárusításban is lehet jegyeket vásárolni a Városi Szervezőirodában. A jegy ára 25 lej, kedvezményesen 12 lej.

* A 2016/2017-es évad utolsó leckehangversenyét A négy évszak – Tavasz és Nyár címmel tartják ugyancsak március 14-én 10 és 12 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Közreműködik a Codex régizene-együttes, mesélő Adorján Csaba. A jegy ára 5 lej.

KOPJAFAÁLLÍTÁS

Kedden 15 órakor Zabola és anyaországi testvértelepülése, Füzesabony, iker kopjafát állítanak a 48-as forradalom emlékére a Nyergestetőn. A rendezvényen jelen lesz a két település vezetősége. A kopjafákat Datki Sándor zabolai fafaragó készítette.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük