Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MESÉLŐ HÁROMSZÉK

Ma 10 és 12 órától a baróti művelődési házban mesés bábelőadás lesz: Fabók Mancsi Bábszínháza: A székely menyecske és az ördög (ajánlott életkor: 5+) című darabot játssza. 15:30-tól a fotosmartonosi Mesekunyhóban Mese, mese, mátka… címmel Benkő Évával tart játékos foglalkozás (ajánlott életkor: 3+). 17 órától a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban megnyitják a Csillagszemű gyermekrajz-kiállítást, illetve díjazzák a nyertes rajzok készítőit. 20 órától Sepsiszentgyörgyön, a Cimborák Bábszínház stúdiótermében Balla Ede tart Benedek Elek-népmesét elemző előadás Az örökifjúság vize címmel.

Kedden 11 és 13 órától Sepsiszentgyörgyön, a Kamarateremben a pécsi MárkusZínház Az égig érő fa (ajánlott életkor: 4+) című előadását játssza. 16:30-tól A szegény ember szőlője című mesetáncház a sepsiszentgyörgyi Míves Házban Benkő Évával és a Folker együttessel (ajánlott életkor: 3+). 17 órától Mesesimogató: mesére épülő játékos, zenés képzőművészeti foglalkozás Kovács Erzsébettel és Kolumbán Hannával (ajánlott életkor: 6+) a Cimborák Bábszínház stúdiótermében.

ELŐADÁS

* Ma 18 órától Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Ház nagytermében, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány által szervezett Tudástár ingyenes előadás-sorozat keretében dr. Szekeres Attila István, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnöke, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja tart előadást A székelyek régi és új jelképei címmel.

* Ma 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, a csíkszeredai Székelyföld folyóirat szervezésében Romsics Ignác magyarországi történész Trianon másodszor. Az 1947-es párizsi békeszerződés címmel tart előadást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük