Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Adomány a Patikamúzeumnak

Adomány a Patikamúzeumnak Kultúra

Pénteken zártkörű esemény keretében fogadta a Patikamúzeum azt az orvosi szakkönyvekből álló adományt, amellyel kézdivásárhelyi orvosok ajándékozták meg a különleges intézményt. A rendezvényen bemutatták a 70 év az egészségügy szolgálatában Felsőháromszéken / a Kézdivásárhelyi városi kórház címet viselő kiadványt is.

Hirdetés
Hirdetés

A szűk helyre való tekintettel az eseményt a járványhelyzet miatt muszáj volt zártkörűen tartani, így zömében gyakorló és nyugalmazott orvosok, mecénások, a városvezetés, és a sajtó képviselői voltak jelen.

Elöljáróban dr. Tarczali Mária köszöntötte a jelenlévőket, elmondva: 2000 körül a reggeli kórházi átadáson 15 orvos volt jelen, ma, 2021-ben 52 orvos dolgozik. „Teljes generációváltás történt, mi, idősebb, nyugalmazott orvosok orvosi szakkönyvekből álló adománnyal szeretnénk ezt emlékezetessé tenni” – mondotta a doktornő, akinek kezdeményezésére a fennebb említett, nyugalmazott orvosok visszaemlékezéseit tartalmazó kiadvány is napvilágot látott az alkalomra.

A rendezvényen Bokor Tibor polgármester is köszöntötte a jelenlévőket, beszédet mondott a kórház főtámogatója, a Wegener Pro Sanitate Alapítványt képviselő Bakk-Vitális Kinga, illetve Dimény Attila, a céhtörténeti múzeum igazgatója. A rendezvényre bővebben Kézdivásárhelyi Körképünkben térünk ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások