Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cserkészünnep Szentgyörgyön

Cserkészünnep Szentgyörgyön Kultúra

Pénteken délután a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házának udvarán került sor Gaál Sándor, a Romániai Magyar Cserkészszövetség egykori elnökének és a 14-es számú Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat alapítójának emlékére állított kopjafa leleplezésére.

Hirdetés
Hirdetés

Az összegyűlteket Székely István, a megyeszékhelyi cserkészcsapat vezetője köszöntötte, majd Molnár Szilárd, az RMCSSZ ügyvezető elnöke Gaál Sándor életútját elevenítette fel a jelenlévők számára.  „A cserkészetben látom egyetlen módját annak, hogy a mai ifjúságot természet, Isten-, haza-, nemzet- és embertársszeretetre neveljük egyszerre” – idézte felszólalásában a cserkészszövetség egykori elnökét. Az ünnepi beszédeket követően Kovács Levente kökösi református lelkipásztor és dr. Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök szentelte meg az emlékművet. A megemlékezést szavalatok és cserkészdalok színesítették.

A 14-es számú Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat által szervezett ünnepségen a családtagok, barátok, kollégák, cserkésztestvérek és a történelmi egyházak képviselői mellett a Romániai Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség és a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség küldöttjei is jelen voltak.

Gocz Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük