Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KONCERT

* Ma 19 órától a Vigadó nagytermében a Kaláka együttes Csak az egészség meglegyen című előadása tekinthető meg. Belépés regisztráció alapján. További tájékoztatás: 0730.600.279.

* Ma 20 órától a Szimplában a világzenét játszó, Fonogram-díjas Meszecsinka zenekar – Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) – lép fel.

SZÍNHÁZ

A Fiatal Rendezők Miniévada keretében a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem pályakezdő rendezői mutatkoznak be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban. Ma 17 és 21 órától William Shakespeare Ahogy tetszik című darabja tekinthető meg Szilvay Máté rendezésében. Az előadásokra jegyek kaphatóak a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a www.biletmaster.ro honlapon.

KÖNYVBEMUTATÓ

Szeptember 21-én, kedden a sepsiszentgyörgyi Librim könyvesboltban 17 órától, 22-én, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Szentháromság-plébánia Márton Áron-termében dr. Bodó Márta lapszerkesztő közreműködésével Laczkó Vass Róbert színművész Telefonhang a vesztegzárban (2021), Felix culpa (2016), Szonettek a kálváriára (2018), valamint Villanófény – haikuformák (2019) című verseskötetét, illetve a Fehér mintás, havas környék című, Tatjána Csernova udmurt költőnő válogatott verseinek műfordításait tartalmazó köteteit mutatják be. Ez utóbbiak a költőnő Háromszéken élő és a bemutatón jelen lévő lánya, Demeter-Petrova Anasztázia nyelvész jóvoltából olvashatók magyarul is.

ORGONAKONCERT

Szeptember 22-én, szerdán 19 órától a Cristian Duo ad orgonakoncertet a zabolai Mikes-birtok Luxusistállójában. Paul Cristian a Lausanne-i Konzervatórium és a szászhermányi orgonaépítő iskolák végzettje, a szentbertalani és barcarozsnyói evangélikus templomok orgonistája és a brassói zeneművészeti iskola tanára, míg Elena Cristian a Brassói Filharmónia hegedűművésze és a brassói zeneművészeti kar tanára. A belépő ára 20 lej/fő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük