Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

* Ma: 16:00 Luca (am. animáció, magy. besz.), 16:30 Croodék: Egy új kor (am. animáció, rom. besz.), 18:00 Halálos iramban 9. (am. akciófilm, magy. besz.), 18:30 A legjobb évek (ol. dráma), 20:45 Egy igazán dühös ember (am. thriller), 21:00 Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek (am. akciófilm).

* Szombaton: 11:00 Croodék: Egy új kor (magy. besz.), 11:15 Luca (rom. besz.), 16:00 Dzsungeltúra (am. kalandfilm, magy. besz.), 16:15 Halálos iramban 9., 18:30 Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek (magy. besz.), 19:00 Szupernóva (ang. filmdráma), 20:45 Az öngyilkos osztag (am. akciófilm), 21:00 Dzsungeltúra.

* Vasárnap: 11:00 Luca (magy. besz.), 11:15 Croodék: Egy új kor (rom. besz.), 16:00 Croodék: Egy új kor (magy. besz.), 16:15 Dzsungeltúra, 18:00 Fekete özvegy (am. akciófilm), 18:45 Idő (am. thriller), 20:45 Az öngyilkos osztag, 20:45 Nem azonosított (rom. filmdráma).

 

KONCERT

Ma 18 órától az Evilági együttes Dalóka című koncertjével lép fel Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os emlékparkban.

 

KIÁLLÍTÁS

Ma 18 órától az Erdélyi Művészeti Központban Baász Imre (1941–1991) grafikus, akcióművész kiállítását Lőrincz Lili művészettörténész és Dumitrescu Mircia grafikus nyitja meg. A tárlat kurátorai: Baász Orsolya és Madaras Péter.

 

ELŐADÁS

Ma 19 órától a Kovásznai Művelődési Központban a Recefice és a Pitypang gyermek néptánccsoportok, valamint a Kikapcsolsz katolikus ifjúsági együttes lép fel. A belépés díjtalan, adományokat elfogadnak.

 

NÉPTÁNC

Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel az Ördögtérgye Néptáncegyüttes, a Mamókám mesélte vót… című előadást augusztus 8-án, vasárnap 17 és 19 órától mutatják be a Háromszék Táncstúdióban. Jegyárak: felnőtteknek 20 lej, nyugdíjasoknak, diákoknak és gyerekeknek 10 lej, jegyet az előadás előtt a helyszínen lehet váltani.

KÖZÖSSÉGI NAP A PERKŐN

Vasárnap 11 órás szentmisével kezdődik az ünnepség a kézdiszentléleki Perkő tetején. A közösségformáló rendezvényen lesz többek között főzőverseny, illetve kulturális és sporteseményekben sem lesz hiány. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen kikapcsolódna.

DbutanT2021 WORKSHOPOK

A DbutanT Fesztivált immár hatodik alkalommal, új és összetett formában rendezik meg, azonban megőrzi az eddig megszokott tematikus műhelyeket. Így a fesztivál két részének, a „Collective Creation” és a „Shows in Competition” győztes rendezőinek a kiválasztásán kívül az öt zsűritag – Radu Afrim, Eugen Gyemant, Cristian Ban, Mihaela Dragan és Bobi Pricop – workshopokat is tart a fiatal résztvevők számára, az alábbiak szerint: Radu Afrim – Színház fiatalokkal és fiataloknak. Hogyan lehet megszólítani egy adott közönségszegmenst; Eugen Gyemant – Színházi előadások adaptálása a VR360-ban; Mihaela Drăgan – Feminizmus. Megkülönböztetés. Alkalmazkodás. Róma futurizmus a helyi kontextusban; Bobi Pricop – Színház a pandémiában. Alkalmazkodási, adaptálódási lehetőségek; Cristian Ban – A debütálás, gyakorlati útmutató. Hogyan és hol valósíthatjuk meg az első előadásainkat. A témákat a szervezők és a rendező szakos hallgatókkal vagy frissen végzettekkel való beszélgetések alapján határozták meg, valamint a jelenlegi helyzet által kreált speciális problémákat járnak körül. Jelentkezni augusztus 10-ig lehet. A rendezők közül a 2019-es, a 2020-as és a 2021-es végzősök előadásait várják a szervezők, a pályakezdő drámaírói versenyre jelentkezhet minden olyan személy, akinek darabját soha nem állították színpadra egy romániai színház színpadán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük