Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

17:15 Tom és Jerry, am. animációs vígjáték, kalandfilm, r. b., 17:30 Lelki ismeretek, am. animációs családi kalandfilm, m. b., 19:15 Zűrös kettyintés avagy pornó a diliházban, román dráma, 19:30 Még egy kört mindenkinek, dán filmdráma, m. f.

SZÍNHÁZ

* Ma 19 órától a TÁSZ nagytermében A MŰSOR 7. része, színházi beszélgetések – vetített előadás.

* Június 4-én és 5-én 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban mutatja be az M Studio a Pappa mia című legújabb produkcióját Fehér Ferenc koreográfiájában. Részletek: m-studio.ro.

TRIANON-GYÁSZNAP

* A Sepsiszéki Székely Tanács az idén is megemlékezik június 4-én, pénteken, a trianoni diktátum évfordulóján 17.30-tól Sepsiszentgyörgy központjában, ezúttal a kőszínpadnál. Beszédet mond Miklós Zoltán parlamenti képviselő, Nagy Gábor Levente és Bálint József. Meghívott szónok Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke. Népdalokat énekel Mátis Adrienn, imát mond Dénes Előd református lelkipásztor. Ez alkalomból szabadtéri kiállítást is nyitnak Kerekes Péter Pál és Toró Attila fényképeiből, melyek SZNT-rendezvényeken készültek.

* Június 4-én 17.30-tól Kézdivásárhelyen, az egykori kaszárnya épülete előtti világháborús emlékműnél is megemlékezést tartanak a trianoni szégyenteljes békediktátumról. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal egy-egy gyertyát.

* Szörcsén június 4-én 16.30-kor Magyar az, akinek fáj Trianon! jelszóval rendeznek megemlékezést. A programban áhitat, ima, ének, a szörcsei, orbaiteleki, barátosi és székelytamásfalvi fiatalok, a szörcsei férfikórus, Albu Erika és a Sicton együttes, 17.30-kor harangozás, a himnuszok eléneklése és koszorúzás szerepel.

* Június 5-én, szombaton 13 órától a Gyepár-tetőn felállított keresztnél emlékeznek Trianonra. A program: beszéd, ima, Miatyánk, szavalatok, koszorúzás és himnuszaink közös eléneklése. A helyszínt terepjárókkal lehet megközelíteni, Lemhénytől kb. kétórás út.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük