Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

DÍJÁTADÓ

Ma, május 27-én 15 órakor a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai templomban adja át Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége az Életmű díjakat, amelyben megyénk huszonhárom pedagógusa részesül.

 

FILMBEMUTATÓ

Ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban Huszár Szilamér Csak élni akartunk – Háborús emlékek között Orbaiszéken című 30 perces dokumentumfilmjét mutatja be a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete. A film előtt a II. világháború magyar vonatkozású eseményeiről Nagy Zoltán történész tart előadást. A vetítést követő közönségtalálkozó díszmeghívottja a film főhőse, a 95. éves zabolai Aczél Antal, és jelen lesznek az alkotók, Huszár Szilamér, a film rendezője és operatőre, valamint Codra Botond vágó.

 

SZÍNHÁZ

A Tamási Áron Színház Műsor című színházi beszélgetéssorozatának hatodik részét ma 19 órától vetítik a nagyteremben. Házigazda: Kolcsár József, vendégei pedig P. Magyarosi Imola, Szakács László és Erdei Gábor.

 

KIÁLLÍTÁS

Pénteken 17 órától a Nagy Mózes Elméleti Líceum dísztermében megnyílik az iskola rajztagozatos tanulóinak éves kiállítása.

 

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 17:00 Scooby (amerikai animációs vígjáték, magyarul beszélő), 19:00 Velence vár (francia vígjáték), 19:30 Nagypapa hadművelet (amerikai vígjáték, magyarul beszélő).

 

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház A fák titkos szíve (rendező: Páll-Gecse Ákos) című előadását május 28-án, pénteken 18 órától, valamint május 29-én 11 órától játssza a Cimborák Bábszínház stúdióterme. A 45 perces előadást 5 év fölötti nézők, családok számára ajánlják. Jegyfoglalás Csüdöm Eszternél a 0755.335.400-as telefonszámon.

 

HANGVERSENY

Május 28-án, pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében hangversenyt szervez a Kónya Ádám Művelődési Ház. A májusi hangverseny alkalmából a Nagyváradi Állami Filharmónia örvendezteti meg a közönséget koncertjével, melynek karmestere Jankó Zsolt és szólistája Răzvan Stoica. Az előadók repertoárjában Felix Mendelssohn-Bartholdy és Pjotr Iljics Csajkovszkij művei szerepelnek. A hangversenyre a teljes árú jegy 30, a kedvezményes 15 lejbe kerül. Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es hangversenyévad bérletei, szabadeladásban jegyek a városi jegyirodában és az eventim.ro honlapon is kaphatók. A bérlettel rendelkező nézőknek az előadás előtti napokon helyjegyet kell váltaniuk, ugyancsak a városi jegyirodában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük