Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

A reménység ablaka

Az elmúlt év tavaszán nyakunkba szakadt koronavírus-járvány miatt sok eseményt le kellett mondani Háromszék-szerte, köztük a sepsiszentgyörgyi Mohos Fotóklub hagyományossá vált éves tárlatának a megnyitóját is. Ráadásul a megyeszékhely fertőzöttségi mutatói ismét megakadályozták ennek megejtését, ezért az érintettek úgy döntöttek, hogy áprilissal kezdődően láthatóvá teszik a világhálón az 2019-es esztendő termésének kiállításra szánt fényképeit.

„Legyen ez a bemutató egy ablak feléd a bezártság négy falán. Nyisd ki! Engedj be minket hozzád, látogatóba! Kérünk, fogadj be minket otthonodba, mert lehet, hogy nem minden, amit hoztunk, művészi alkotás. De ajándéknak szántuk neked! Egy tízperces, képekben, fénnyel írt levél. Fogadd szeretettel. Jó egészséget kívánunk!” – írja többek között a képsorokat megelőző köszöntőjében Hlavathy Károly elnök a klubtagok nevében.

Huszár Szilamér YouTube-csatornáján (Mohos Fotóklub 2019 évi fotókiállítása – Sepsiszentgyörgy) megtekinthető a Grigorescu Tünde segítségével szerkesztett, 24 alkotó 115 felvételét közkinccsé tevő videóösszeállítás, mely talán másokat is rádöbbent, hogy valóban ablakot nyit a „bezártság négy falán.” A múlt pillanatképein keresztül felénk sugárzó reménység ablakát. (Bedő)

KIÁLLÍTÁS

* Antal Eszter szövészeti kiállítása április 9-ig, 9 és 16 óra között tekinthető meg a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben.

* Az In memoriam Kántor Lajos című kiállítás április 16-ig tekinthető meg az Erdélyi Művészeti Központban.

* A sepsiszentgyörgyi Lábasházban május 21-ig látogatható a Székely Nemzeti Múzeum A szabadság színeváltozásai című tárlata.

* A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum március 15-ére szervezett, 32. ünnepi tárlata április 2-ig tekinthető meg.

* A Háromszéki írott tojások című szabadtéri kiállítás április 15-ig tekinthető meg a csernátoni Haszmann Pál Múzeum, illetve a kovásznai Városi Művelődési Ház udvarán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük