Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁS

Ma 18 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében dr. Kinda István néprajzkutató és Hoffmann Edit muzeológus megnyitják a Székelyföldi népi mesterségek – revitalizálás digitalizálás és népszerűsítés által című kiállítást. A megnyitó a múzeum Facebook-oldalán követhető.

BARTÓK-ÉVFORDULÓ

Bartók Béla születésének 140. évfordulója alkalmából a Kolozsvári Magyar Opera és Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának szervezésében A kékszakállú herceg vára című operát tekinthetik meg az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán március 25-én, csütörtökön este hét órától. Az előadást Szinetár Miklós rendezte, vezényel Jankó Zsolt. A kékszakállú herceget a nemzetközileg elismert Szabó Bálint játssza, Juditot az Érdemes Művész és Liszt Ferenc-díjas Meláth Andrea alakítja. A díszletet és a jelmezeket gróf Bánffy Miklós ősbemutatóra készült tervei alapján rekonstruálták.

HELIKON-PÁLYÁZAT

A Helikon Kulturális Egyesület és a Helikon folyóirat több mint harmincéves műhelyhagyománya folytatásaként pályázatot hirdet erdélyi pályakezdő fiatalok számára Amit nem lát a webkamera címmel, melynek célja szakmai tanácsadást és megjelenést biztosítani az irodalmi tehetségeknek (a Helikon Pavilon 420 című rovatában és a Helikon online felületén). Pályázni vers vagy próza kategóriában lehet, vers kategóriában összesen 3, próza kategóriában összesen 2, eddig publikálatlan pályaművel – internetes felületen, közösségi oldalakon (Facebook vagy Instagram) való közlés is publikációnak minősül –, amelyek összterjedelme nem haladhatja meg a 30.000 leütést, szóközökkel együtt. A legjobbnak ítélt pályaművek mindkét kategóriában 1000, 750, illetve 500 lejes díjban részesülnek. A pályázat kizárólag erdélyi (romániai magyar) származású pályakezdő szerzőknek szól, akik még nem rendelkeznek önálló kötettel, illetve akik 2021 januárjában még nem töltötték be 22. életévüket.

A pályaműveket .doc vagy .docx dokumentum formájában, csatolt fájlként a helikonpalyazatok@gmail.com címre várják a Helikon szerkesztői csapatából kikerülő zsűritagok 2021. április 20-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük