Felhívás!

Ajánló

KONCERT

Ma 17 órától a Bástya-házban kamarazene-koncertre hívja a nagyérdeműt a marosvásárhelyi Tiberius vonósnégyes: Molnár Tibor (I. hegedű), Lokodi Károly (II. hegedű), Molnár József (brácsa), Zágoni Előd (cselló). Meghívott művész: Bartha Lajos (brácsa). Szervező: az Árkosi Kulturális Központ és a Magyar Kulturális Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja.

 

ELŐADÁS

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színházban bemutatja Ékes Gyergyó című műsorát. Jegyet vásárolni a központi jegyirodában, illetve előadás előtt egy órával lehet. Jegyár: 10 lej nyugdíjasoknak és diákoknak, 25 lej felnőtteknek.

 

SZÍNHÁZI BESZÉLGETÉS

A Tamási Áron Színház színházi beszélgetésének harmadik része, a Műsor 3. március 3-án és 10-én nézhető meg online az eventim.ro honlapon. A hivatkozás alkalmanként 24 órán keresztül elérhető.

 

SZÓNOKVERSENY

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulója alkalmából szónokversenyt hirdet Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. A pályázatra Sepsiszentgyörgyön tanuló 9–12. osztályos diákok munkáit várják március 4-ig. A jelentkezőknek a saját előre elkészített szónoklatukat kell videóra venniük a következő témában: Forradalom lvl. 21 – Hogyan? Miért? Kinek? A videó terjedelme legtöbb 5 perc lehet, és a jelentkező bemutatkozásával kell kezdődnie. A videókat mp4 formátumban a kata.dobai@sepsi.ro e-mail-címre lehet beküldeni.

A benyújtott pályázatokat szakmai zsűri értékeli. A kiválasztott munkák a Kónya Ádám Művelődési Ház Facebook-oldalára kerülnek fel, ahol március 5–11. között lájkgyűjtéssel, a közönség szavazatai alapján állítanak fel rangsort. A végső eredményt a szavazatok és a zsűri pontszámainak átlaga adja majd. A győztes szónok lehetőséget kap, hogy ünnepi rendezvénysorozat alkalmával előadja beszédét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.