Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtört a nyeretlenségi széria

Megtört a nyeretlenségi széria Sport

Idegenben törte meg a döntetlenek sorozatát a Sepsi OSK, amely vasárnap este Szászmedgyesen 2–1-re nyert az FC Hermannstadt vendégeként, a labdarúgó élvonal 25. játéknapján. A sepsiszentgyörgyi együttes megerősítette negyedik pozícióját a rangsorban, ugyanakkor a végső elszámoláshoz létfontosságú pontokat szerezett. Következik pénteken a Chinida elleni hazai mérkőzés.

Leo Grozavu nehéz mérkőzésre számított, hiszen a Hermannstadt hiába áll a tabella alsó felében, a kiesés ellen menekülő együttesnek minden kilencven perc élet-halál kérdése, emellett két fordulóval korábban a FCSB-t is legyőzték hazai pályán. Ennek megfelelően a hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata megtörésére törekvő Sepsi OSK elszántan kezdte a medgyesi kiszállást, az ellenfél térfelén építkezve uralta a játékot. A mezőnyfölény csakhamar góllá érett, a 12. percben Deligiannidis ívelt a kapu elé, majd Petrila beadása Mayoralon megpattanva Golofca elé került, aki szép mozdulattal a hálóba vágta a labdát (0–1). Tizenhárom percig tartott a Sepsi OSK előnye, a házigazdák ugyanis értékesítették első kapura lövésüket, Petrescu remekül indította Bagaricot, aki jól helyezett lövéssel kilőtte a rövid sarkot (1–1). A folytatásban a sepsiszentgyörgyiek González és Petrila révén veszélyeztettek, ám mindkettejük lövése elszállt a kapu felett, míg a másik oldalon Aosman hagyott ki hatalmas lehetőséget.

Hirdetés
Hirdetés

Térfélcsere után is a Sepsi OSK játszott veszélyesebben, az 59. percben Andres Dumitrescu fejese csattant a keresztlécen, majd Safranko éles szögből leadott lövése nem talált kaput. A 64. percben Opruţ és Achahbar egymásnak feszülését követően Marcel Bîrsan büntetőt ítélt a Sepsi OSK-nak, amit a pár perccel korábban beállt Vașvari higgadtan értékesített (1–2). A hátralévő időben helyzet már nem alakult ki, így az OSK elhozta idegenből a három bajnoki pontot. Ez volt a Sepsi OSK második győzelme 2021-ben, ezt megelőzően 7 döntetlen és 1 vereség volt a csapat idei mérlege.

Labdarúgó 1. Liga, 25. forduló: FC Hermannstadt – Sepsi OSK 1–2 (1–1). Medgyes, Gázmetán Stadion. Vezette: Marcel Bîrsan.

Hermannstadt: Cristiano – Măţel, Matricardi, Stoica, Opruţ – P. Petrescu (Addae, 71.), Dâlbea (Belu, 86.), Aosman, D. Mayoral – Sîntean (Karanovic, 71.), Bagaric (Sebaihi, 86.). Edző: Liviu Ciobotariu. Sepsi OSK: Niczuly – Deligiannidis, Bouhenna, B. Mitrea, Dumitrescu (Ștefănescu, 62.) – Tincu, González (Vașvari, 62.), Golofca (Aganovic, 77.), Achahbar (Ninaj, 73.) – Petrila (Tamás, 46.), Safranko. Edző: Leo Grozavu.

Gólszerzők: Bagaric (25.), illetve Golofca (12.), Vașvari (65. – tizenegyesből). Sárga lap: Sîntean (56.), Aosman (89.), Karanovic (90.), Addae (90+5.), illetve Bouhenna (6.), Tincu (27.), Safranko (30.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük