Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

István, a király

Két körben tartottak szereplőválogatást az első székelyföldi István, a király nagyprodukcióra. A két fordulóra összesen százhúszan jelentkeztek – köztük ismert könnyűzenei- és rockénekesek, valamint színészek –, közülük kerültek ki azon személyek, akik a fő- és mellékszerepekben mutathatják meg magukat a nyárra tervezett bemutatón.

A nívós darabra tavaly októberben és novemberben tartottak online szereplőválogatást, amelyből három-három személy került ki a szerepekre. A kiválasztottak jelenleg egy felkészítő folyamaton vesznek részt, amelyen mozgás- és énektechnikát tanulnak, valamint ismerkednek a karakterekkel, azok megformálására koncentrálnak. Az előzetes próbafolyamat után dől el, hogy a három személyből ki az a kettő, aki bekerül a végső szereposztásba. A produkciót tehát dupla szereposztással mutatják majd be, az első napon az első szereposztást, a második napon a második szereposztást láthatja a közönség. A zenei alapot játszó rockzenekar hónapok óta kitartóan próbál, tagjai: Pál Zakariás zongora, orgona; Sztakics István Attila szintetizátorok; Makkai Kálmán szólógitár; Lőrincz Imre ritmusgitár; Szabó Szabolcs ritmusgitár; Kerezsi Csongor basszusgitár; Pál Gábor dobok.

A szereplőválogatáson nyolc zsűritag döntött a kiválasztandó személyekről (egyben a produkció alkotói is): Orza Călin rendező-koreográfus, Dancs Árpád Zsolt producer, Zakariás Zalán művészeti tanácsadó, Szilágyi Zsolt Herbert ötletgazda, zenei vezető, énekkorrepetitor, Cserkész Emese énekkorrepetitor, Bordás Attila koreográfus, tánckorrepetitor és Tőkés Csaba Zsolt koreográfus.

Ma a moziban

16:15 Trollok a világ körül – am. animációs vígjáték, kalandfilm 94 p., 3D, r. b.; 16:30 Összetört szívek galériája – am.-kan. romantikus vígjáték, 109 p., r. f.; 19:00 Corpus Christi – lengy. dráma, 115 p., m. f.; 19:15  Seveled – magy. romantikus vígjáték, 90 p., r. f.

Háromszék Táncegyüttes

Rézhúron c. előadásukat szerdán 19 órától a nagyajtai művelődési házban mutatják be. Erdély legszebb tájainak folklórkincsében vándorolnak tánccal, muzsikával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük