Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KÖNYVTÁR

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár nyitvatartása kényszerű felfüggesztésének időszakára (október 21. – november 3.) találtak egy megoldást, a járványügyi előírások betartásával, hogy ne kelljen teljesen leállítaniuk a könyvkölcsönzési szolgáltatásukat, olvastuk az intézmény közleményében.

Ebben a periódusban azt tudják biztosítani csupán, hogy – kizárólag előzetes kérés és programálás alapján – a könyvtár kertjében szolgáltatják olvasóiknak az igényelt könyveket. Telefonos vagy e-mailes egyeztetés alapján előkészítik ezeket, és a kertben tartózkodó munkatársuk átadja a rögzített időpontban érkező olvasónak. Telefon: 0267.312.133

E-mail: kolcsonzo@kmkt.ro. A jelzett időszakban nem számítanak késedelmi díjat a kikölcsönzött dokumentumokra.

SZABADTÉRI VÁNDORKIÁLLÍTÁS

A Kájoni 390 emlékév alkalmából a Hargita Megyei Kulturális Központ kezdeményezte a ferences szerzetes munkásságának megismertetését Erdély-szerte. A szabadtéri vándorkiállítás, amelyhez minden korosztályt megszólító animáció is tartozik, november 5-ig tekinthető meg Sepsiszentgyörgy főterén.

KIÁLLÍTÁS

A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállításai a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban november 6-ig keddtől péntekig 10–17, szombaton 10–18 óráig látogathatók, a tárlatok online a www.grafikaiszemle.ro oldalon érhetőek el.

SZÍNHÁZ

Bogdán Zsolt Bartis Attila novellái alapján készült, október 22-re Kovásznán meghirdetett egyéni előadása betegség miatt elmarad.

EMLÉKTÚRA

Az esős időjárás miatt egy héttel később kerül sor a XV. Dénes István-emléktúrára. Október 24-én, szombaton várják mindazokat, akik együtt kívánnak túrázni, emlékezni a baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesülettel. Úti cél: Székelyszáldobos–Bartabérc–Vasásás–Hátamege–Vargyas-szoros Természetvédelmi Terület–Orbán Balázs-barlang. Túravezetők: Sütő István és Szász Árpád. A szállítás megszervezése érdekében kérik, hogy részvételi szándékukat legkésőbb pénteken 14 óráig jelezzék Demeter Zoltánnál a 0746.089.140-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük