Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KÖNYVBEMUTATÓ

Az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében ma 18 órakor mutatják be Czilli Aranka, Térey János-ösztöndíjas író, költő, magyartanár A varázslatos szekrény – versek és mesék gyermekeknek és felnőtteknek című kötetét. Az esemény otthona ezúttal is a kovásznai művelődési központ. A szerző beszélgetőtársa Ördög Edit óvodapedagógus, az est házigazdája Gödriné Molnár Márta ny. magyartanár.

TÁRLATVEZETÉS

Idén virtuális térben zajlanak a 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé megnyitói, a kiállítások azonban látogathatók a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban, kiscsoportos, performatív jellegű tárlatvezetésekre lehet jelentkezni. Pálffy Tibor, a Tamási Áron Színház színművésze verseket, dalszövegeket társít a kiállított művekhez október 13-án, kedden 18 órától.

VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Október 12–19. között látható Sepsiszentgyörgyön az Arhitectura.6 építészeti szemle vándorkiállítása. Ez az utóbbi két év legjobb építészeti munkáit mutatja be Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben és Vâlcea megyékből, és kétévente rendezik meg a Romániai Építészkamara szervezésében. Kiállításmegnyitó október 13-án, kedden 17 órától a Tamási Áron Színház előtti sétányon.

VERSENYFELHÍVÁS

Az idei Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny a virtuális (online) térbe költözik. A versenyt az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ) és a Napsugár gyermeklap szervezi a megyékben lévő AESZ-tagok, valamint az AESZ és a Napsugár barátainak segítségével. 0–XII. osztályosok vehetnek részt egy szabadon választott népmesével. Jelentkezés október 25-én 22 óráig. Részletek lapunk weboldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük