Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Két nyertes tesztmeccs

A Sepsi OSK igyekezett hasznosan tölteni azt az időszakot, amíg a román válogatott mérkőzései miatt szünetel az élvonalbeli bajnokság. Az elmúlt időszakban a sepsiszentgyörgyiek két tesztmérkőzést is játszottak, pénteken Vaşvari, Golofca, Bajrovic, Achahbar és Fülöp István góljaival 5–4 arányban nyertek a II. ligás Petrolul Ploiești ellenében. Szombaton délelőtt a Nagyszebenbe látogatott Leo Grozavu együttese, a két erdélyi alakulat szoros mérkőzést játszott egymással, a végén a piros-fehér mezesek örülhettek, Rachid Bouhenna és Peter Gál-Andrezly találatainak köszönhetően 2–1 arányban győztek. A pontvadászat a hétvégén folytatódik, a Sepsi OSK szombaton a Jászvásári Poli otthonában lép pályára, míg a Hermannstadt az Aradi UTA együttesét látja vendégül.

Izland ellen a magyarok

Románia labdarúgó-válogatottja múlt csütörtökön 2–1-es vereséget szenvedett Izlandon az Európa-bajnoki pótselejtezőn, ezzel Mirel Rădoi együttese elszalasztotta utolsó esélyét, hogy kijusson a jövőre halasztott kontinenstornára. Nem így a magyar válogatott, amely nagyszerű helyzetkihasználás mellett 3–1-re nyert Bulgária vendégeként, így életben tartotta Eb-szereplési esélyeit. A magyar válogatott november 12-én a Puskás Arénában Izland ellen mérkőzik az Eb-kvalifikációért. A győztes a jövő nyárra halasztott kontinenstornán Franciaországgal, Németországgal és Portugáliával kerül majd egy csoportba, amelynek meccseit Budapesten és Münchenben játsszák majd. Marco Rossi együttese tegnapi lapzártánk után Belgrádban mérkőzött, majd szerdán Moszkvában Oroszország vendége lesz a Nemzetek Ligájában.

A negyedik GS-győzelem

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megvédte címét a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 6:4, 7:5-re legyőzte az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót. A 27 éves Babos Tímea 24. tornagyőzelmét aratta párosban, és ez a negyedik Grand Slam-diadala. A magyar–francia páros a trófea mellé összesen 319.652 eurót kapott sikeréért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük